Hírek

Visegrádi négyek kulturális fesztivál Betlehemben

A Visegrádi Együttműködés keretében a ramallahi V4-es képviseletek közös szervezésű kulturális napokat tartottak Betlehemben a Dar el-Nadwa kulturális központban 2017. április 4-én és 5-én.
Tovább

Felhívás a magyar Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramra történő jelentkezésre

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram koordinálásáért felelős Tempus Közalapítvány közzétette jelentkezési felhívását palesztin hallgatók részére a 2017/18-as tanévre.
Tovább

Magyarország hozzájárulása a jeruzsálemi Szent Sír Templomban található Jézus-síremlék felújításához

2016. december 13-án Dr. Mihályi Géza, a Ramallahi Képviseleti Iroda vezetője átvette III. Theophilos jeruzsálemi görög ortodox pátriárka Orbán Viktor miniszterelnök úrnak és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrnak címzett levelét, amelyben Őboldogsága köszönetét fejezte ki Magyarország 100 ezer eurós hozzájárulásáért a jeruzsálemi Szent Sír Templomban található Jézus-síremlék felújításához.
Tovább

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter látogatása Ramallahban

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 2016. november 30-án Ramallahban tárgyalt palesztin partnerével, Sufian Sultan mezőgazdasági miniszterrel. A két miniszter megbeszélést folytatott az együttműködési lehetőségek fő irányairól, és megállapodott arról, hogy a konkrét feladatok kijelölése és az agrárgazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében létrehoznak egy tárcaközi operatív bizottságot, továbbá ösztönzik az üzletemberek közötti közvetlen kapcsolatépítést.
Tovább

Karácsonyi vásár Betlehemben

Idén is részt vett Magyarország a november 27-i betlehemi karácsonyi jótékonysági vásáron. Ere a célra a testvérváros Kalocsa, valamint Kecskemét ajánlott fel adományt, amelyet Magyarország betlehemi tiszteletbeli konzulja és családja árult a betlehemi a főtéren. A vásár bevételét itteni rászoruló gyermekek kapják.
Tovább