Hírek

Pályázatot hirdet a Magyar Diplomáciai Akadémia

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

25. évforduló: Magyarország 1999. március 12-én csatlakozott a NATO-hoz

Magyarország huszonöt évvel ezelőtt, 1999. március 12-én vált az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) teljes jogú tagjává.
Tovább

Áder János köztársasági elnök beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján az Országgyűlés emlékülésén

„Bevallom, hogy ezt a turáni törzset éles ellenszenvvel szemléltem és szemlélem ma is. Miként rokonaik, a törökök sokat romboltak és semmit sem alkottak. Budapest hamis város minden eredetiség nélkül. Századokon át a magyarok elnyomták nemzetiségeiket. A szabadulás és a megtorlás órája elérkezett” – írta – 1919-ben – Harold Nicolson angol diplomata, akinek jelentős szerep jutott a trianoni határok megállapításánál.
Tovább

Látogatás Beit Dzsalában és Beit Szahurban: A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatja a helyi intézményeket a válság idején

Rada Csaba Magyarország Ramallahi Képviseleti Irodájának vezetője május 20-án látogatást tett Beit Dzsalában és Beit Szahurban, hogy kifejezze Magyarország szolidaritását a helyi intézmények felé.
Tovább