Hírek

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára. Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára.
Tovább

Tájékoztató a COVID-19 járvány miatti Magyarországra történő belépés szabályairól

A COVID-19 járvány terjedésének megállítása céljából Magyarország korlátozásokat vezetett be az országba beutazni szándékozó magyar és külföldi állampolgárokra vonatkozóan. A beutazási szabályokat a 408/2020 (VIII.30.) korm. rendelet szabályozza.
Tovább

Áder János köztársasági elnök beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján az Országgyűlés emlékülésén

„Bevallom, hogy ezt a turáni törzset éles ellenszenvvel szemléltem és szemlélem ma is. Miként rokonaik, a törökök sokat romboltak és semmit sem alkottak. Budapest hamis város minden eredetiség nélkül. Századokon át a magyarok elnyomták nemzetiségeiket. A szabadulás és a megtorlás órája elérkezett” – írta – 1919-ben – Harold Nicolson angol diplomata, akinek jelentős szerep jutott a trianoni határok megállapításánál.
Tovább

Látogatás Beit Dzsalában és Beit Szahurban: A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatja a helyi intézményeket a válság idején

Rada Csaba Magyarország Ramallahi Képviseleti Irodájának vezetője május 20-án látogatást tett Beit Dzsalában és Beit Szahurban, hogy kifejezze Magyarország szolidaritását a helyi intézmények felé.
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között.
Tovább