Hírek

A Budapesti Corvinus Egyetem dékánjának látogatása a Birzeit Egyetemen

Dr. Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem dékánja 2016. november 16-án találkozott a Birzeit Egyetem vezetőivel, akikkel megbeszélést folytattak az egyetemek közötti együttműködés lehetőségeiről. A találkozót követően előadást tartott az egyetem hallgatóinak „Magyarország, Kelet-Közép-Európa és a Közel-Kelet” címmel.
Tovább

Okmánybiztonsági képzés Ramallahban

2016. november 5-11. között magyar szakértők okmánybiztonsági tanfolyamot tartottak palesztin szakembereknek a magyar Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Oktatási Központja és a palesztin Belügyminisztérium közötti együttműködés keretében, a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi fejlesztési együttműködési támogatásával.
Tovább

1956-os forradalmat és szabadságharcot bemutató kiállítás a betlehemi Dar el-Nadwa kulturális központban

Október 24. és 30. között a Ramallahi Képviseleti Iroda az 1956-os forradalmat és szabadságharcot bemutató kiállítást rendezett a betlehemi Dar el-Nadwa kulturális központban. A kiállítás megnyitóján többek között jelen volt számos palesztin civil szervezet és a város vezetésének képviselői, valamint Magyarországon végzett palesztin szakemberek. Dr. Mihályi Géza, a Képviseleti Iroda vezetője a kiállítást megnyitó beszédében rámutatott az 1956-os forradalom és szabadságharc történelmi jelentőségére, és köszönetét fejezte ki az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatásáért.
Tovább

Nemzeti ünnepi fogadás az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából

2016. október 20-án a Képviseleti Iroda nemzeti ünnepi fogadást tartott. Dr. Mihályi Géza, a Képviseleti Iroda vezetője beszédében kiemelte az 1956-os forradalom és szabadságharc történelmi jelentőségét, és köszönetét fejezte ki az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatásáért. A mintegy 120 vendég között jelen volt Abeer Odeh, Palesztina gazdasági minisztere, aki beszédében méltatta a magyar forradalmat és a kétoldalú kapcsolatokat.
Tovább

Sufian Sultan látogatása Budapesten

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 2016. október 13-án Budapesten találkozott palesztin partnerével, Sufian Sultan agrárminiszterrel és megbeszéléseket folytattak a mezőgazdasági együttműködés lehetőségeiről. A találkozó során sor került a magyar és palesztin szaktárcák közötti együttműködési szándéknyilatkozat aláírására is.
Tovább