Dr. Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese, 2018. november 30. és december 4. között Anton Salman betlehemi polgármester meghívására látogatást tett Palesztinában, ahol a betlehemi karácsonyi időszak megnyitójára szervezett ünnepélyes ceremónián vett részt. A megnyitón jelen volt több helyi méltóság, keresztény vezetők, miniszterek és beszédet mondott Rami Hamdallah palesztin miniszterelnök is.

Budapest és Betlehem 2018. szeptember 3-án írt alá testvérvárosi megállapodást, amely a kultúrát, a turisztikát és az oktatást jelöli meg az együttműködés célterületeiként. A hivatalos találkozón a budapesti és a betlehemi fél ismét aláhúzták az együttműködés jelentőségét.

A karácsonyi időszak ünnepélyes megnyitásának másnapján került sor a hagyományos betlehemi jótékonysági vásárra. Hazánk immár hetedik alkalommal vett részt a Születés Templomának szomszédságában rendezett adventi vásáron, ahol Betlehem magyar testvérvárosai, Budapest és Kalocsa városok adományait árusította Dr. Nassar Khamis betlehemi tb. konzulunk és családja. A kézműves termékek, csokoládék, a kulturális örökség és népművészet tárgyainak árusításából származó bevételt beteg betlehemi gyermekeket segítő szervezetnek adjuk át, illetve segélycsomagokat állítunk össze rászoruló keresztény családok számára.