14 Feb

2018. február 14-én a Ramallahi Képviseleti Iroda, valamint a tel-avivi magyar nagykövetség külgazdasági attaséja és tudományos és technológiai (TéT) szakdiplomatája üzleti fórumot tartott palesztin üzletemberek számára a Hebroni Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Ghazi Herbawi, a hebroni kamara elnöke nyitóbeszédében elmondta, hogy a felek korábban már áttekintették a gazdasági együttműködési lehetőségeket és a jelenlegi esemény ennek a megbeszélésnek a folytatása. Dr. Rada Csaba misszióvezető az elmondottakra reagálva hangsúlyozta, hogy a politikai kapcsolatok mellett kiemelten fontosnak tartjuk a gazdasági együttműködés elmélyítését is. Mindketten reményüket fejezték ki, hogy a mostani esemény az első lépést jelenti a magyar és a palesztin vállalatok közötti közvetlen kapcsolatfelvétel és kooperáció felé.

Ezt követően a külgazdasági attasé és a TéT szakdiplomata előadás keretében mutatták be a kétoldalú kereskedelmi lehetőségeket és a magyar gazdaságot, kiemelve a kutatás és fejlesztés területének fontosságát, amely lehetővé teszi, hogy a Magyarországon előállított termékekkel kapcsolatos kutatómunkát is hazánk végezze. Az előadást követően a helyi cégekkel folytatott megbeszélésen konkrét együttműködési területeket is beazonosítottak.