Rada Csaba Magyarország Ramallahi Képviseleti Irodájának vezetője május 20-án látogatást tett Beit Dzsalában és Beit Szahurban, hogy kifejezze Magyarország szolidaritását a helyi intézmények felé. Beit Szahurban, a külképviseleti nevében a helyi görög-katolikus iskola igazgatójával 20 000 EUR összegű támogatásról írtak alá megállapodást, amelyet az iskola infrastrukturális fejlesztésekre és fenntartásra fog fordítani. A ceremónián jelen voltak a helyi egyházak vezetői, Beit Szahur Önkormányzatának képviselője, valamint Dr. Nasszar Khamisz betlehemi tiszteletbeli konzul is. Rada Csaba misszióvezető hangsúlyozta hazájának elkötelezettségét a szentföldi keresztény közösség mellett. Hozzátette, habár a jelenlegi válság nem kímél egyetlen országot sem, Magyarország nem hagy fel a helyi közösséggek támogatásával, ahogy ez a mai nap is látható.

A megállapodás aláírását követően a magyar delegációvezető látogatást tett a Szent Miklós Időseket Segélyező Otthonnál Beit Dzsala városában, ahol egészségügyi csomagot és fertőtlenítőszereket adományozott a nagy múltra visszatekintő helyi intézménynek.

Magyarország és a KKM hosszabb ideje támogatja a szentföldi keresztény közösséget pénzügyi és egyéb tárgyi adományokkal, valamint a Hungary Helps program keretein belül.