2018. november 8-án a Bir Zeit Egyetem Ibrahim Abu-Lughud Nemzetközi Tanulmányok Intézetén Kelet-Európa és a palesztin ügy címmel tartott előadást Dr. N. Rózsa Erzsébet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztályának finanszírozásában tartott előadáson részt vettek az egyetem hallgatói és oktatói egyaránt, valamint megjelent Dr. Asem Khalil az egyetem közösségi ügyekért felelős rektorhelyettese. A magyar előadó történelmi kontextusba helyezte Magyarország és Palesztina kapcsolatrendszerét, illetve rávilágított a hazánk közel-keleti békefolyamathoz kapcsolódó álláspontjának összefüggéseire. 

Az előadást követően a részt vevő rektorhelyettes fogadta a magyar előadót és a képviselet diplomatáit. A megbeszélésen áttekintésre kerültek Magyarország és Palesztina oktatási kapcsolatai, külön említve az évi 60 fő Stipendium Hungaricum ösztöndíj biztosította lehetőséget. A fentiek mellett a résztevők szót ejtettek a Bir Zeit Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közötti kapcsolatépítés lehetőségeiről.