12 Feb

2018. február 12-én Dr. Rada Csaba ramallahi misszióvezető átadta Ziad Bandak palesztin keresztényügyi miniszternek, a felújítást felügyelő Palesztin Elnöki Bizottság  elnökének a Magyarország Születés Székesegyház rekonstrukciójához való pénzügyi hozzájárulásáról szóló adományozó levelet. A ceremóniára a betlehemi Elnöki Palotában került sor, és az eseményen részt vett Anton Salaman polgármester is és az Elnöki Bizottság több tagja is.

Ziad Bandak beszédében köszönetet mondott, hogy Magyarország immáron második alkalommal biztosított pénzügyi támogatást a felújítási munkálatokhoz. Kiemelte hazánk 2011-es hozzájárulását, amellyel akkor elsőként működtünk közre a rekonstrukcióban.

Rada Csaba örömét fejezte ki, hogy hazánknak már másodszor nyílt lehetősége az egyik legfontosabb keresztény szent hely támogatására. Hangsúlyozta, hogy Magyarország számára kiemelten kezeli a közel-keleti keresztény egyházak és közösségek megsegítését. A misszióvezető elmondta, hogy a nemzetközi fejlesztési és humanitárius tevékenységünk egyik fő fókusza Betlehem és környékére, de nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásra és az intézményfejlesztésre is egész Palesztinában.

A ceremóniáról és a munkálatok bemutatásáról szóló hírt a Születés Székesegyház rekonstrukcióját bemutató honlapon is megjelent: http://nativityrestoration.ps/component/k2/item/180-official-ceremony-of-the-grant-certificate-hand-over-of-the-second-hungarian-donation.